Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Podvaz vaječníků

Je mi 35 let a trpím maniodepresivní psychozou a poruchou příjmu potravy. Přestože s partnerem žiji 12let, není možné vzhledem k mé psychice a množství léků,mít dítě.Léčím se už víc jak 15 let a celkem jsme se s tím srovnali,ale chtěli bychom mít jistotu,že neotěhotním. Pak bych musela na interrupci a to bych psychicky opravdu nezvládla. Měla jsem několik let "Danu",nyní používáme kondom. Chtěla bych se zeptat ,zda je možné si dát z tohoto důvodu udělat podvaz vaječníků, zda by mi tento zákrok v mém případě hradila pojišťovna. Předem děkuji za odpověď

Odpovědi na otázku

Dobrý den, nejdříve bych řešil maniodepresivitu a poruchu v příjmu potravy, v této oblasti bych Vám z mé praxe mohl pomoci. ing.josef.dobes@seznam.cz a pak i možné chtěné otěhotnění, které by dle mého názoru bylo možné.
Poraďte se se svým lékařem.
poisťovna vam to hradi ano možete..
Váš zdravotní stav zjistí nejlépe lékař a stanoví léčbu.
a není lepší užívat antikoncepci ?
musí posoudit lékař váš zdravotní stav
Ano.
Ano, zdravotní pojišťovny "podvaz vaječníků" neboli sterilizaci hradí. Ovšem je nutné podotknout, že dle platných zákonných předpisů je možné provést sterilizaci jen ze zdravotních důvodů. Nelze tedy legálně provést sterilizaci na přání ženy.
Musíte si dojít k lékaři, který Vám stanoví diagnozu a pokud bude vyhovovat, tak bude zákrok hrazen pojišťovnou.
Ano můžete, pojišťovna hradí
lékař vám může napsat doporučení dle vašeho stavu...záleží jak špatně na tom jste
Mohu se jen přidat k Jitce Veletové
Pojišťovna sterilizaci hradí, pokud její indikace odpovídá vyhlášce, kde je mimo jiné uvedena situace, kdy by těhotenství ohrozilo život ženy nebo jí způsobilo těžkou újmu na zdraví. Jestli váš stav této podmínce odpovídá nebo ne, to musí zhodnotit lékař.