Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Antikoncepce

Dobrý den, potřebuji zjistit pro svou 16-ti letou dcerou nejvhodnější antikoncepci.Na úpravu akné,bez přibírání na hmotnosti,bez depres.nálad.Gynekolog předepsal Belaru,četla jsem nežádoucí účinky a je tam vše co zrovna nepotřebuje.Bere ještě na noc prášky Buronil.Prosím jaký je Váš názor a jaký druh antiko by mohla dcera brát.Děkuji za odpověd.

Odpovědi na otázku

Je nutné si uvědomit, že v adolescenci dochází k přirozenému přírůstku váhy, který se může sdružit se zvýšenou chutí k jídlu v souvislosti s užíváním antikoncepce. To se ovšem dá ovlivnit vůlí a pohybem. Jinak mají moderní antikoncepční prostředky malý vliv na hmotnost. Pro vylepšení akné jsou vhodné nízkodávkové přípravky. Mezi ně patří i Belara. Nežádoucí účinky, kterých se obáváte, najdete v příbalovém letáku většiny antikoncepčních pilulek. Jestliže vám gynekoložka Belaru doporučila, tak ji můžete vyzkoušet a pokud nebude mít dobrý efekt, pak je možné uvažovat o změně přípravku. Užívání Buronilu a perorálních antikoncepčních přípravků může vyvolat lékové interakce a proto je důležité o jeho užívání lékaře informovat.